Festival Ve Futbolun Adresi Brezilya

FESTİVAL VE FUTBOLUN ADRESİ BREZİLYA

     Brezilya bildiğimiz üzere rengarenk bir ülke. Güney Amerika'nın en kalabalık şehri olan Brezilya, tarihi yerleriyle de oldukça ünlüdür. Bu ülkede eşsiz bir tabiat mevcuttur. Örneğin, Amazon Ormanları, Atlantik Ormanı ve Cerrado Bölgesi.
     Vahşi yaşam bakımından zengin olan bu şehirde, 4 milyon bitki ve hayvan türü vardır.

     DİL VE İNANÇ

     Resmi dili Portekizce olmasına rağmen İngilizce ve İspanyolca da yaygındır.
     Ülke nüfusunun %81'i Hristiyanlar tarafından oluşur. Azınlık olarak İslam ve Yahudilik de mevcuttur.

     NE ZAMAN BREZİLYA'YA GİDİLMELİ?

     Ülkenin en güney kısımlarına Aralık-Nisan aylarında gidilirken, kuzey kısımlarına Mayıs-Ekim gibi gidilir.

     İKLİM

     Çok büyük olan bu ülkenin iklimi de çok çeşitlidir. Brezilya'da 5 farklı iklim görülür. Bunlar, ekvatoral ilklim, tropik iklim, savan iklimi, ılıman iklim ve subtropikal iklimdir.

     EKONOMİ

     Brezilya, Latin Amerika'nın en büyük ekonomisidir. Dünyada ise 7. sırada yer alır. Çok hızlı gelişen ülkeleri ifade etmek için kullanılan BRIC ülkeleri kısaltmasının B harfi Brezilya'yı temsil etmektedir.
     Alım gücü açısından dünyanın 7. en büyük ekonomisi olmakla beraber önümüzdeki 20 yılda dünyanın en büyük 5 ekonomisinden birisi olması bekleniyor.

brezilya ekonomi ile ilgili görsel sonucu

     KÜLTÜR

     Brezilya halkı tüm ırkların karışmasıyla beraber dünyanın en renkli ve en çeşitli ülkesidir. Portekizli, Fransız ve Hollandalı kolonicilerle başlayan ırk ve kültür çeşitliliği, Afrika'dan getirilen köleler sonra ise Alman, İtalyan, Polonyalı, Japon ve Arap göçmenlerin de gelmesiyle bugünkü hale gelmiştir.
     Bu çeşitlilik sayesinde ırkçılık azalmıştır. Ayrıca kültürler de kaybolmayıp iç içe geçmiştir.

     FESTİVALLER

     En önemli etkinlik Rio Karnavalı'dır. Rio'da düzenlenen bu karnaval dünyanın en ünlü festivalidir. Rio karnavalı Mart ayına rastlar ve 4 gün boyunca sürer. Bu karnaval için dünyanın her yanından insanlar Rio'ya akın eder. 
     Brezil'yadaki diğer önemli kültürlerde şöyledir; Sao Paulo Moda Haftası, Brezilya Uluslararası Animasyon Festivali, Gramado Sinema Festivali, Bahian Karnavalı, Brezilya Bira Festivali, Karma Yarış Günü, Modern Sanat Haftası.

rio karnavalı ile ilgili görsel sonucu

     GEZİLMESİ GEREKEN 3 YER

     Verdiğimiz bilgilerin yanı sıra sizin için gezilebilecek 3 yeri de araştırdık.

1)RİO DE JANERİO

     Brezilya'nın en büyük 2. kentidir. Burada Kurtarıcı İsa Heykeli ve Maracana Stadyumu bulunur. Ayrıca dünyanın en popüler festivaller burada gerçekleşir.

brezilya isa ile ilgili görsel sonucu

2)SAO PAULO

     Hem Brezilya'nın hem de Güney Amerika'nın en kalabalık şehridir. Turistik bir yer olup her yıl birçok insanın akın ettiği bu şehir son yıllarda suç oranının yüksekliğiyle gündeme gelmiştir. Bu şehrin popüler değeriyse Sao Paulo Uluslararası Film Festivali'dir.

sao paulo ile ilgili görsel sonucu

3)MACEİO

     Maceio, ülkenin en büyüleyici plajlarına sahiptir. Bu yüzden deniz, kum ve güneşin tadı burada çıkartılır. Ayrıca şehir nehir ve okyanusun buluştuğu yerde olduğu için hem tatlı suda hem de tuzlu suda yüzme imkanı bulunur.




BAŞKA YAZILARDA GÖRÜŞMEK ÜZERE OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER...

Yorumlar

  1. Brezilya deyince aklımıza futbol ve festival geliyor. Zengin bir kültürü var ama ekonomisinin o kadar iyi olduğunu bilmiyordum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Brezilya denilince futbol başka birşey gelmez benim aklıma süper oldu bilgilendim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yoğun İnsanlar İçin Tüyolar

Obezite Nedir ? Nasıl Bu Hastalığa Yakalanmayız ?