Obezite Nedir ? Nasıl Bu Hastalığa Yakalanmayız ?


           Tüm dünyada olduğu gibi her insan acıktığında ilk olarak direk fast food a yöneliyor. Çünkü daha hızlı ve her yerde bulunabilen bir yiyecek türü de ondan. Peki hiç düşündünüz mü ? Yediğimiz bu yiyecekler bize ne kadar zarar veriyor diye ? İşte bu yazımızda yaklaşık 30 hastalığı tetikleyen  obeziteden korunmak için size bazı öneriler vereceğim. 

      Obezite Nedir ? 

              Günlük alınan enerjinin harcanan enerjiden fazla olması durumunda,harcanmayan enerji vücutta yağ olarak depolanmakta ve obezite oluşumuna neden olmaktadır.Buna paralel olarak,günümüz teknolojisindeki gelişmeler,yaşamı kolaylaştırmakla beraber, günlük hareketleri önemli ölçüde sınırlamıştır. 
             Anlaşılacağı üzere obezite; besinlerle alınan enerjinin (kalori) harcanan enerjiden fazla olması ve fazla enerjinin vücutta yağ olarak depolanması (%20 veya daha fazla) sonucu ortaya çıkan, yaşam kalitesini ve süresini olumsuz yönde etkileyen bir hastalık olarak kabul edilmektedir.

      Obez Sayısı Git Gide Büyüyor Mu ?
             Londra’da bulunan Imperial College'ın yapmış olduğu bir araştırmaya göre, 2025 yılına kadar dünyadaki yetişkinlerin %20’sinin obez olacağı öngörülüyor. Dünya genelinde yapılan araştırmalar sonucunda ise 1975 yılında sadece 105 milyon olan obez kişi sayısının, 2014’te 641’e çıktığı belirtiliyor. 1975’ten bu yana obez erkeklerin sayısının ise yaklaşık üç kat artarak %3,2’den %10,8’e yükseldiği, kadınlarda ise %6,4’ten %14,9’a iki kat arttığı açıklanıyor.

      Boy Kilo Endeksi Nasıl Hesaplanır ? Ne İşe Yarar ? 
               İnsanların bulundukları kilonun boy ve cinsiyetlerine göre hangi aşamada olduğunu bildirmek için hesaplanan Beden kitle indeksi kilonuzun zayıf, ideal, aşırı kilolu ve obez botlarında olup olmadığını ortaya çıkarıyor. Kısaca en ideal kiloyu en çabuk bulma yoludur. Burada çıkan sonuca göre önlem almanız gerekebilir .https://vucut-kitle-endeksi.hesaplama.net/ siteye tıklayarak hızlıca hesaplayabilirsiniz.
       Obezite Kendimize Özgü Olmalı Mı ?
               
              Tabiki de Obezite tedavisinin kişiye özgü olması gerekmektedir. Obezitenin tedavisinde; tıbbi beslenme (diyet) tedavisi, egzersiz tedavisi, davranış değişikliği tedavisi, ilaç tedavisi, cerrahi tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Obezite tedavisi hekim, diyetisyen, psikolog, fizyoterapist işbirliği içinde olmalıdır.
       İşte Obeziteden Korunmak İçin Altın Kurallar : 
 ⤏ Sebze ve Meyve sık sık yemeliyiz ve bol bol su içmeliyiz
 ⤏ Yağ tüketimi konusunda dikkatli olunmalı, doymuş yağlar mümkün olduğu kadar az alınmalı.
 ⤏ Yemek yeme alışkanlığı değiştirilmeli. Hazır yemeklerden uzak durulmalı.
 ⤏ Doğal olmayan şeker tüketilmemeli ve günlük tuz alınımına dikkat edilmeli
 ⤏ Fiziksel aktivite düzeyi artırılmalı, günlük yürüyüş ve egzersizler alışkanlık haline getirilmeli
            ⇣⇣ Ağır Obezite Sorunu Yaşamış 3 İnsan ⇣⇣



Yorumlar

  1. Boy kilo indeksinden sürekli takip etmeli insan kendini. Yoksa kimse kilolu olduğunu kabul etmiyor. Güzel bilgiydi teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim . Devamı gelecek takipte kalın .)

      Sil
  2. Güzel bilgiler paylaşıyorsunuz sayfanız bir harika başarılarınızın devamını dilerim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yoğun İnsanlar İçin Tüyolar