GEZİLİP GÖRÜLMEYE DEĞER 5 TURİSTİK YER

   Hemen hemen hepimiz yakınlarından aldığı bilgiler, sosyal medyada okuduğu yorumları göz önünde bulundurarak tatil planları yaparız. Ancak bazen söylenenlerin çok abartı olduğunu gidip gördüğümüzde anlarız. Ama öyle yerler var ki ne kadar övülse de az gelir. İşte sizin için 2019 yaz tatili için birkaç fikir sunuyoruz.

1- EVERGLADES ULUSAL PARKI

7-Everglades
   
Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinde bulunan bir ulusal parktır. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük subtropikal vahşi hayat alanıdır ve her yıl ortalama olarak bir milyon kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Tüm ağaç çeşitlerinin bulunduğu üç yerden birisidir.

2- CASA MİLA

casa mila ile ilgili görsel sonucu

   İndiano'ların Jose Guardiola'nın dulu Rose Segimon i Artells ile evlenen Pere Mila için inşa edilmiştir. Gaudi; sanatsal fantezilerini 1906-1912 yıllarında bu yapıyla doruğa çıkarmıştır.Bina belediyenin yapı kanunlarına uyumlu olmadığından sık sık engellenip ceza kesilmiştir. Bu yüzden de hem inşa süresi uzamış hem de yapı projeyle bire bir aynı olmamıştır.

3- SIDNEY OPERA BİNASI

sidney opera binası ile ilgili görsel sonucu

   Sidney'in sembolü ve 20. yüzyılın en ünlü yapılarındandır. 2007'de UNESCO tarafından Dünya Mirasları listesine eklenmiştir. 183 metre uzunluğunda ve 118 metre genişliğindedir. Çatısı 67 metre kadar yükselirken yerin altında da 25 metre temeli vardır.
   Bu yapı o kadar devasa ki 25.000 kişilik bir şehrin ihtiyacı kadar elektrik kapasitesine sahiptir ve elektrik kablolarının uzunluğu 645 km'dir.

4- HITACHI SAHİL PARKI

hitachi sahil parkı ile ilgili görsel sonucu

   190 hektarlık alanda her sene yeşeren çiçekler muazzam bir manzara ortaya çıkarır. Çiçeklenme dönemi "Nemophilas'ın uyumu" olarak bilinir ve ziyaretçiler için en önemli cazibe merkezidir.
   Parkta bisiklet parkurları ve küçük bir eğlence parkı bulunmaktadır.


5- KAPADOKYA

kapadokya ile ilgili görsel sonucu
   60 milyon yıl önce Erciyes, Hasandağı ve Güllüdağ'ın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgar tarafından aşındırılmasıyla ortaya çıkan bölgedir.
   Times Gazetesi'nde yayımlanan "Dünya'nın Yeni 25 Harikası" listesine 5. sıradan giren Kapadokya, aynı zamanda da 1985'te beri UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesi'nde.
   Balon turuyla bölgeyi yukarıdan izleme şansınızı mutlaka değerlendirin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yoğun İnsanlar İçin Tüyolar

Obezite Nedir ? Nasıl Bu Hastalığa Yakalanmayız ?