Başarılı Olmanın 11 Yolu


           Hayatta birçok insanın istekleri vardır. Para,makam,başarı gibi. Kimi insan isteklerine ulaşırken kimileri ulaşamaz. Bazısı çabalamadan bırakır, bazısı bir yol kat eder ve bırakır. Bazı gün gelir kendimizi çok şanslı hissederiz,bazı gün gelir ne yapsak yoluna girmez işler. Peki işinizi şansa bırakmak yerine o şansı  yaratmaya de dersiniz ?

1- HEDEF KOY ➡ Bir amacı olamayan insan ne yaparsa yapsın boşunadır. Eğer varacağınız bir sonuç yoksa yürümek anlamsız gelir.,koşamazsınız. Bu yüzden ilk aşama hedef koyun. 

2- SORUMLULUK ➡ Sorumluluk almayan insan her kötü olayı çevresinden bilir. Küçük yaşta anne ve babasından, büyüyünce okul ve öğretmeninden daha sonra iş patronundan en sonundaysa eşinden bilir. Bu yüzden de kendini düzeltemez. Sorumluluk yolları pürüzsüzleştirir.

3- ÖN YARGIDAN KURTUL ➡ Fakir ailenin çocuğu cumhurbaşkanı olabilir. Ayrıca, çok zengin bir çocuk da işsiz kalabilir. Bu yüzden ön yargıya değil kendinize güvenin.Sizi sadece siz bilirsiniz.

4- PLANLA İLERLE ➡ Başına buyruk ve istediğine göre değil, mantıklı ve işlerin ilerleyişine göre hareket etmelisin. Bunun içinde gerekli olan şey plan yapmak. Ayaklarınız nereye gideceğini bilirse her şey kolaylaşır.

5- GELİŞ ➡ Durduğun yerde sayamazsınız. Devamlı gelişip değişen dünyada gelişmeden ilerleyemezsiniz. Bu yüzden kitaplar okumalı, tiyatrolara gitmeli,yararlı Tv programları izlemelisiniz. Etraftakiler yükselirken siz durursanız,aşağıda kalırsınız.

6-STRESE İZİN VERME ➡ Stres öyle tehlikeli bir duygudur ki,sizi ele geçirdiğinde sizden eser kalmaz. Bu yüzden siz stresi ele geçirin. Girdiğiniz yolda başkaları da yürümüşse siz niye yürüyemezsiniz ki ? Kimse yürümemişse de ilk olursunuz. Stres değil huzuru çağırın.

7- ERTELEME ➡ Ertelediğin her şey dağ olma yoluna girer ve eğer bir gün o dağ büyürse ve siz altında kalırsanız her şey biter. Bu yüzden ne varsa yapılacak yapın. Zamana bırakmayı değil de zamanla halletmeyi tercih edin.

8- HATANI SEV ➡ Doğru her ne kadar ise sizin doğrunuzsa yanlış da en az o kadar sizin yanlışınızdır. Hatayı, yanlışı sevin. Onlara bakıp bir daha yapmamak adına yeni yollar çizin kendinize. Yanlış olmasaydı eğer,doğrunun anlamı kalmazdı.

9- KIYMET BİL VE KEYFİNİ ÇIKAR ➡ ŞU an şu saniyeyi hiç yaşamayacaksınız. Hiçbir  zaman bu yazıyı okuduğunuz tarihe dönemeyeceksiniz. O yüzden değerini bilip her anın keyfini çıkarın.Hayata sadece bir kez geliyorsunuz. 

10- BEDELDEN KAÇINMA ➡ Her iyinin ödülü olduğu gibi her kötününde bir bedeli vardır. Ve siz bundan kaçarsanız iyiyi bulamazsınız. Ödülünüzü göğsünüzü gere gere alıyorsanız bedelinizi de göğsünüzü gere gere ödemelisiniz


11- KARARLI OL ➡ Bazı şeyler hemen olmaz, biraz zaman alır gerçekleşmesi. Bunlardan vazgeçmeyi düşünmek yerine o şeyin üstüne gidin. Kararınızdan dönerseniz, bilin ki ilk 10 madde sizin için zaman kaybıydı. O yüzden ilk 10' u hiç kaybetmemek için vazgeçmeyin.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yoğun İnsanlar İçin Tüyolar

Obezite Nedir ? Nasıl Bu Hastalığa Yakalanmayız ?