Şirince Köyü,Şirince'de Gezilecek Yerler


     Şirince harika tarihi eserleriyle,tarihi dokusuyla gezebileceğiniz ilk yerlerin arasında olmalıdır.2012'deki Maya takviminden doğan senaryolarla daha çok ünlenerek turist sayısını arttırmıştır. Bu köy öyle bir köy ki dışı ayrı, içi çok ayrı bir 
güzel köydür.

    Şehrin kalabalığından,iş yoğunluğundan ya da ders yoğunluğundan sıkılmış kişilerin tercih edebileceği ve Şirince'de gezerken mutlu olabileceğini belirtelim ve Şirince'de gezilebilecek yerleri yazalım. 


   ŞİRİNCE NEREDE, ŞİRİNCE' YE NASIL GİDİLİR 



     Şirince İzmir Selçuk'a bağlı adı gibi şirin bir köydür.Uçak ile Adnan Menderes Havalananına gelip, havalananında bulunan özel araçlarla Şirince'ye geçebilirsiniz.

      Kendi aracınız varsa İstanbul'dan feribot ile Yalova'ya geçebilirsiniz.Daha sonra tek yönlü  yol sizi Bursa'dan İzmir'e kadar getirecek. Sonra Selçuk yoluna gireceksiniz ve tabelalarda Şirince Köyünü gördüğünüz de geldiğinizi anlayacaksınız. 

        ŞİRİNCE'NİN ESKİ ADI NE İDİ ? 


     Aslında eskiden köyün ismi 'Kırkınca' imiş.Daha sonra mübadele ile yerleşen Türkler buraya 'Çirkince' demeye başlamışlar ama daha sonradan çirkinin tam tersi 'Şirince' yapmışlar ki böyle güzel ve şirin köyün ismi iyi ki 'Şirince' olmuş.

        ŞİRİNCE' DE GEZİLECEK YERLER 

   Mahzenlerinde Şarapların Tadına Bakın :

  
    Şirince'ye geldiyseniz eğer şarapların tadına bakmadan gitmeyin.Birçok farklı şarabı mahzenlerde bulabilirsiniz.Köyde sokaklarda gezerken bile şarap tadına bakabilirsiniz.Bizim önereceğimiz karadutlu şarap.Tabi meyveli sevenler bunu sevebilir fakat üzüm şarabı da harikadır. 


    Sokaklarında Turlayın :



  Köyün sokaklarında gezerken kendinizi doğallığın,rengarenk sokakların arasında bulacaksınız.Yaşlı teyzelerin açtığı tezgahlar arasında ilerlerken, şarapların tadına bakabilirsiniz.Doğal yollarda yürürken satılan köy ürünlerine bakabilirsiniz.,

 Aziz John Baptist Kilisesi'ni Ziyaret Edin : 



  Köyün güney tarafında bulunan kiliseye girdiğinizde tarihi dokuları alabiliyorsunuz.Hemen kapısının önünde bulunan para attığınız, dile dilediğiniz yer de var.Harika bir tarihi dokusu ve kokusu var.

Kumda Kahve İle Yorgunluğunuzu Atın : 


       Çok mu yoruldunuz ? Hemen oturun sıcak kum üzerinde bol köpüklü bir kahve ile o güzel köyün tadını çıkarabilirsiniz.


  Yazımızı beğendiyseniz sitemize de uğramayı unutmayın.TIKLAYIN









Yorumlar

  1. Geçen hafta oradaydım artık avcumun içi gibi biliyorum Şirince'yi. Gerçekten güzel bir yer. Daha birçok yeri var gezilecek teşekkürler tanıtım için.

    YanıtlaSil
  2. Harika böyle paylaşımlar olduğu sürece takipte kalacağım

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yoğun İnsanlar İçin Tüyolar

Obezite Nedir ? Nasıl Bu Hastalığa Yakalanmayız ?